Havutça'dan, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e mektup

 Havutça

Bakandan Öğretmenlerin Eş durumu atamalarını düzenlemesini istedi.




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e bir mektup yazarak, 750 bin öğretmeni yakından ilgilendiren eş durumu atamaları için 31 Ağustos olarak düşünülen tarihin 15 Eylül olarak değiştirilmesini istedi.
Havutça, öğretmenlerin aile bütünlüğünü korumak için önemli bir çalışma olması açısından böyle bir talepte bulunduğunu dile getirerek, Anayasamızın bu hükmünün yerine getirilmesi açısından Bakanlığınızın konuyla ilgili çalışma yapması öğretmenlerimizin mağduriyetini giderecektir” dedi.

Havutça'nın, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e yazdığı mektup şöyle:

Sayın Bakanım;

Bildiğiniz üzere öğretmenlerimizin sorunları çok ciddi boyutlardadır. Bütün bu sorunlar çözüm beklerken Bakanlığınızın projelendirip uygulamaya koyduğu yeni düzenlemeler öğretmenlerimizin sorunlarına yeni bir boyut kazandırmakta ve değerli öğretmenlerimizi daha büyük sıkıntılara sokmaktadır.
Toplumumuz tarafından kutsal sayılan öğretmenlik mesleğine hak ettiği özen ve önemi göstermek hepimizin temel görevidir. Bu nedenle, size, bu kutsal görevi yıllarca yerine getirip emekli olmuş bir öğretmen ve öğretmenlerimize sahip çıkan bir milletvekili olarak mektubum aracılığıyla sesleniyorum.


Bakanlığınız yaklaşık 750 bin öğretmen ve eşlerini yakından ilgilendiren önemli bir karar aldı. Eğitim ve öğretim devam ederken yıl içinde yapılan özür grubu atamalarının okulları öğretmensiz bırakması üzerine Bakanlık, öğretmen yer değiştirmelerinin yılda bir kez yapılmasını kararlaştırdı.

Bundan böyle her yıl Ağustos ayında duyuru yapılacak ve Eylül ayının ilk haftasında atamaların tamamlanacak olması öğretmenlerimizi endişelendirmektedir. Haziran, Temmuz ve Ağustos 2011`de Türkiye`nin çeşitli illerinde öğretmenliğe atanıp, bayramın da araya girmesi ile 5-15 Eylül 2011`de göreve başlayabilen öğretmenlerimiz, eşlerinin bulunduğu ile atamalarını isteyebilmeleri için 1 yılı doldurmaları gerekmektedir.

Bu durum dikkate alındığında 1 yılı doldurdukları tarih de yine 5-15 Eylül. 31 Ağustos tarihi baz alınırsa 5-15 Eylül`de atananlar sadece "5 gün" ile atanma hakkını kaçırmış olacaklar. Bu da 1 sene daha bekleyip toplamda 2 sene sonra eşlerine ve çocuklarına kavuşacakları anlamına gelmektedir.


Anayasamızın 41. maddesinde Aile Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır teşkilâtı kurar” denilerek aile bütünlüğünün sağlanması hüküm altına alınmıştır.

Anayasamızın bu hükmünün yerine getirilmesi açısından Bakanlığınızın konuyla ilgili çalışma yapması öğretmenlerimizin mağduriyetini giderecektir.


Tüm bu gerekçelerle ifade etmek isterim ki, eş durumu atamaları için 31 Ağustos olarak düşündüğünüz tarihi 15 Eylül olarak değiştirmeniz öğretmenlerimizin aile bütünlüğünü korumak için önemli bir çalışma olacaktır.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı